Brabrand IF - Motion

Afgang fra Flensborg kl. 7.18.

Hærvejsløbet den 27. juni var tredje gang at DGI arrangerede dette. Cykelløbet er opdelt i 3 etaper, fra Flensborg på 264 km - fra Vejen på 170 km. og sidste etape fra Silkeborg til Viborg.

Vi var 4 ryttere der gennemførte turen fra Flensborg, dvs. formanden havde hyret en ”stand in” der steg på i Vejen – men vi kom alle i mål inden for 10 timer og 30 minutter, det kunne vi alle være tilfredse med. Turen går ad de små flade asfalterede vejen op gennem Sønderjylland, og først ved Vejle Ådal kommer der bakker, og det resten af vejen til Viborg, idet vi kører langs den jyske højderyg. Det er noget af Danmarks smukkeste natur, Vejle Ådal, Rørbæk Sø, Nr. Snede, bakkerne syd og vest for Silkeborg og til sidst Dollerup Bakker. 

Langs hele ruten havde DGI entreret med de lokale foreninger om opstilling af depoter, og der manglede ikke noget. Sønderjyske specialitet, lidt af det store kaffebord, men ellers rigeligt energidrik, frugt, varm suppe og andre varme retter og energibarer. I Vojens kører man ind i skøjtehallen og bliver beværtet, uden at komme på glat is, og i Vejen Idrætscenter underholder den lokale garde.

Ankomsten til Viborg foregår ad den røde løber, der er rullet ud på brostenene i de små gader, og med en velkomst som til Tour de France. Viborg er helt oppe i gear denne lørdag.

Den logistik, der er bygget op omkring cykelløbet af DGI, gør, at løbet er meget populært, og allerede først på året var der udsolgt på ruten fra Flensborg. Der deltog i alt 2.550 cykelryttere og de hurtigste gennemførte på ca. 8 timer inkl. stop ved depoterne.

I øvrigt er vores hold fra 2014 med på Hærvejsløbets hjemmeside, hvor vi var 8 deltagere.

Anders Christiansen

En efterårs tur tilHarzen med base i Braunlage